Back to the basics

Image

Hello,

It has been a while…things were not all as planned. Well the departure was already a difficult one. To combine moving from an appartment and packing for a months-long trip at the same time is something I dont want to do again in the future. Not only is it a very tiring process of some weeks. It also causes mountains of fishing material, household stuff, food! and clothes. Mountains that need to be packed into a „tiny“ Volkswagen transporter; too tiny! We needed an entire day to succesfully and more or less safely load the car. It was only in the afternoon, after we emptied the appartment, gave the keys to the landlord and ate our final Kebab in Antwerp. First stop Ruisbroeck: Dr. Lawrence looked after Caroline who got a serious cold; from me, I was sick the week before. After a nice chat with the nice doctor and great angler we finally hit the road just before darkness.

At ten we took exit Champigny-les-Langres and slept on a free camping car parking close to a canal. After a good night sleep on the 140 cm bed just under the roof of the car we had a cuppa and left again directon South. But we were abruptly stopped by the police who were not amused that we were not yet buckled up. 90 € per person and an excursion to the police station; nice.

Some hundred km later the next bummer: while driving uphill the fifth gear said goodbye with a loud roaaar. Out of the blue. Four gears left. What to do now? We decided to go on in the fourth gear. 90 km per hour behind trucks. Just 250 km to go and we arrived in the sunny department Herault.

And sunny it was! How we installed there, what we caught and what we did with the car will be material for the next blog; coming soon!

More of us can also be found on Carpzilla and on the Team-sites of Korda and M+M Baits. I will post the links here.

For instance:

http://www.carpzilla.de/news/carpzilla-news/alex-steigt-aus-das-interview-3388.html

Kind regards,

Alex and Caroline

Advertisements

6 Kommentare zu „Back to the basics“

 1. Hey Alex,

  blij te horen van jullie 🙂

  Jammer van die stomme boete maar daar kan je toch niet lang bij stilstaan op zo’n avontuur.

  Hopelijk redt de auto het voor de rest van de trip.

  groeten

  peter

  1. De boete was niet nodig. Maar ja. Dat autoproblem is iets anders. Hopelijk lossen wij dat nog op. Daar net weer iets leuks. Een muis in het auto heeft zich blijkbaar meer dan een week door onzer etensvoorad gefreten. Duurde een tijde tot ik het auto leg en de muis eruit had…

 2. Eindelijk een update! Ik zie dat jullie terug daar zijn waar ons verhaal eindigde! Hopelijk rust en lekker weer en geen overstroming in het kamp 🙂 Ich binn gespannt zu den nachsten update mates!

  1. Hier alles bon. Behalve hier en daar enkele kleinere en grote problemtjes. Maar het weer valt best mee! Geen winter dit jaar blijkbaar. Water heeft ook bijna tien graden in de zon. Wij missen jouw kookkunsten en jouw gezelligheid wel een beetje. Groetjes!

 3. The adventure begin 😀 ! Cool om een update te zien idd ! We hebben voor jullie vertrek niet eens nog kunnen skypen 😦 ! Maar we horen mekaar wel hoop ik 🙂 ! Ik zal op Alliance is navragen wie in welke regio open staat voor een ’social‘ of wat dan ook, je kunt op die pensen dan wel rekenen 😉 Groetjes !!

  1. Super!
   Wij moeten zeker eens skypen binnenkort. Heb ook een franse nummer nu voor contact. Ik stuur jou sebiet een whatsapp. Zal tof zijn als je lan horen of iemand van AP een goeie mekanieker kent voor problemen met VW T5 en pignon of boit de vitesse.
   Hear you soon and hopelijk tot binnenkort aan ‚t water!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s